A kertészeti ágazat szereplői egyre tudatosabban tervezik gazdálkodási évüket, termelésüket. A Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter fővédnökségével megrendezendő Zsendülés IV. Kertészeti Konferencia az egyetlen olyan hazai szakmai rendezvény, ahol a résztvevők első kézből értesülhetnek a kertészeti ágazatot érintő aktuális kérdésekről.

Ezen a konferencián egy asztalhoz ülnek a döntéshozók, a szakmai szervezetek, kereskedő cégek, sőt, a termelők képviselői is.  Az ágazat helyzetének megértéséhez, javításához, a kitörési lehetőségek megtalálásához rendkívül fontos a naprakészség. Ebben segít a Zsendülés – mondta Rácz József, a szervező Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület elnöke. Az elnök szerint a szakmai együttműködésre jó példa a Zsendülés. Rácz József hangsúlyozta, ez a konferencia nem a technológiai és termesztési tudnivalókról szól.

A kétnapos esemény tematikus blokkjai teljes körűen érintik az ágazat legégetőbb problémáit. Izgalmas kérdéseket vethet fel a Földművelésügyi Minisztérium képviselőinek és a szakmaközi szervezetek vezetőinek kerekasztal-beszélgetése. A munkaerő-helyzet, az ország makrogazdasága és a kertészeket érintő szabályozások folyamatos kihívás elé állítják a szakmában dolgozókat. Jó gyakorlat azonban itthon, és külföldön is létezik; a konferencia keretében a résztvevők megismerhetnek sikeres hazai és külföldi kertészeteket, ötlet meríthetnek, építhetik kapcsolataikat vállalkozásaik teljesítményének növelése érdekében.

A konferencia második napján minden a piacról szól. A résztvevők a szomszédos országok és hazánk vezető kis-és nagykereskedelmi hálózatainak képviselőivel együtt gondolkodva, közösen tehetnek a kertészeti ágazat fellendítéséért, a külföldi piacokon való sikeres megjelenésért. A piac napján betekintést nyújtunk a zöldség-gyümölcs fogyasztási trendekbe, és egy szakértő segítségével megpróbáljuk feltérképezni a fogyasztó igényeit, motivációit. Az előadások nemcsak az anyagi forrásokat, hanem a megoldási lehetőségeket is megmutatják a résztvevőknek. Hiánypótló rendezvény ez a konferencia – fogalmazott Rácz József.

A Zsendülés teret ad az ágazatban kiemelkedő munkát végző kertészek elismerésének is. A szervezők által alapított Zsendülés-díjakat idén is 7 kategóriában ítélik oda a területükön sikeres szakembereknek.

A kétnapos eseménynek otthont adó Hunguest Hotel Forrásban számos kiállító, 6 tematikus blokk, 6 moderátor, 18 előadó és közel 20 kerekasztal-beszélgetés résztvevői várják a látogatókat. A konferencia felépítése és technikai háttere lehetőséget ad arra is, hogy a résztvevők azonnali visszajelzésekkel befolyásolják a beszélgetés menetét. A speciális applikáció segítségével elküldött kérdésekre az előadók készséggel válaszolnak majd.

További információ és jelentkezés a konferenciára: www.zsendules.hu; info@zsendules.hu; +36 20 398 0766

Letöltések: