A Kislépték Egyesület és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös szervezésében Kaposváron, a MATE Campusán várják az érdeklődőket.

2022. november 10-én kerül megrendezésre Kaposváron a II. REL Expo és Konferencia – „Okos megoldások a Rövid Élelmiszer-ellátási Láncban” a Kislépték Egyesület és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös szervezésében.

Helyszín: MATE, Kaposvári Campus (7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.)

Időpont: 2022. november 10. (csütörtök) 9.00-17.00

A rendezvényen bemutatkozási, értékesítési, illetve információcsere lehetőséget biztosítanak a Rövid Ellátási Láncban (REL) résztvevők, szervezők, a beszállító és innovatív eszközöket biztosító cégek részére, segítik az üzleti kapcsolatok kialakítását ezen beszállítók és a rendezvény szakmai látogatói között.

Ezen túl szakmai előadásokkal tájékoztatják a termelőket és a fogyasztókat is a REL-t érintő aktualitásokról és megoldásokról.

Kiállítók és látogatók az alábbi linken regisztrálhatnak: REGISZTRÁCIÓ.

Kiállítói regisztrációs díjak:

  • Cégeknek, vállalkozásoknak 20.000 Ft,
  • Bemutatkozó termelői együttműködéseknek és szociális szövetkezeteknek 7.500 Ft,
  • Konzultációt szolgáltató non-profit szervezeteknek, közintézményeknek 7.500 Ft,
  • Kislépték egyesületi tagoknak INGYENES.

2022 újabb kihívásokat hozott az ellátási láncok területén. Az értékláncok instabilitása révén a termelők keresik az alternatív értékesítési lehetőségeket. Emellett láthatóvá vált egy új társadalmi igény is, melynek eredményeként Európában a legnagyobbat fejlődő rövid lánccá a bevásárló közösségek, illetve a házhozszállítási módok váltak.

A folyamatos kihívások és változások arra ösztönözték a szervezőket, hogy 2022-ben ismét megrendezzék a II. REL Expót és Konferenciát Kaposváron, teret engedve a találkozásra, a véleménycserére a helyi élelmiszer-rendszer szereplőinek részére.

A résztvevők szakmai előadásokon megismerkedhetnek az aktuális trendekkel, betekintést kaphatnak a nemzetközi és a hazai helyzetbe, a várható támogatási lehetőségekbe és a szabályozás aktualitásait is megismerhetik. Továbbá a REL szereplők (termelők, piacszervezők, vidékfejlesztők, kosárközösségek, beszállítók, szaktanácsadók, helyi terméket használó éttermek és kereskedők, önkormányzatok, LEADER szervezetek, tanácsadók, kertészkedők) számára egy üzleti találkozóra, szakmai konzultációkra nyílik lehetőség szakkiállítás és szakmai fórum formájában.

Az esemény helyszínén helyi termékek és innovatív eszközök értékesítésére is helyet biztosítanak a szervezők.