Burgonyában a burgonyabogár elleni védekezésben egyre kevesebb az engedélyezett és hatékony készítmény, sok hatóanyag ellen már kialakult a rezisztencia. Valódi vérfrissítésnek ígérkezik a burgonyabogár elleni védekezésben az FMC-Agro új hatóanyagú terméke, a Benevia® rovarölő szer, mely az első éves hazai tapasztalatok alapján beváltotta a hozzá fűzött reményeket a kertészeti rovarkártevők elleni védekezésben.

Hatóanyaga a ciántraniliprol (Cyazypyr®), mely a leggyakoribb kertészeti kártevők széles skálája ellen hatékony. Az engedélyezett kultúrnövények többségében a hatóanyag új hatásmechanizmust képvisel. Használatával a rezisztenciákat meg tudjuk előzni vagy meg is tudjuk törni. Hatását kontakt, transzlamináris, illetve felszívódó módon is kifejti, ezért hosszú hatástartamot biztosít. A kártevők izom-összehúzódását gátolja, táplálkozásukat a kezelés után pár perccel leállítja, a pusztulásukhoz 24-48 óra szükséges.

A Benevia® hatását a burgonyabogár tojás, lárva és imágó stádiuma ellen is kifejti. Hatástartama kiemelkedő, hazai eredmények alapján akár 19 nap. A burgonya első virágzása előtt, a tömeges lárvakelés idején célszerű a készítményt kijuttatni. Engedélyezett dózisa 0,125 l/ha, mellyel igen kedvező hektárköltség mellett tarthatjuk távol a burgonyabogarakat. Élelmezés-egészségügyi várakozási ideje rövid, 14 nap.

Az FMC új fejlesztésű rovarölő szere a széles hatásspektrumú Benevia® 1 literes és 50 ml-es kiszerelésben érhető el. Az 1 literes kiszerelés az árutermelő kertészetek igényeit elégítheti ki, az 50 ml-es kiszerelés kifejezetten a kistermelőknek, házikertészeknek, kis területen gazdálkodóknak készült. Forgalmazási kategóriája: II.

További szakmai információkért keressék az FMC területi szakmérnökeit.

További információk: www.fmcagro.hu

Facebook: @FMCAgroHungary

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük, mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei.