Egyenletes, de gyenge kereslettel és a szokásosnál magasabb árakkal indult a német paprika idénye. 

Németországban a hűvös tavasz lelassította az állományok fejlődését, és késleltette a szezonkezdetet, ami azzal járt, hogy hetek óta szűkösebb a kínálat, mint a korábbi években. Az utóbbi időszak napos időjárása azonban fokozatosan érezteti hatását, és az árukínálat egyre bővül.

A paprikaárak továbbra is magasak nagy- és kiskereskedelmi szinten egyaránt, és a német nagybani piacokon az előző hetekben kifejezetten gyenge volt a forgalom, de június első hetében már a szupermarketláncokban és a diszkontokban is kezd élénkülni a forgalom.

A sárga paprika ára már május végén jelentősen csökkent a bővülő kínálat miatt, de június elején ez a tendencia megtorpant, stabil, de gyenge kereslet mellett: a háztartásokban a korábbi évekhez képest kevesebb paprika fogyott, a 2022-es évhez képest közel 16%-kal csökkent a fogyasztás az idénynek ebben a korai szakaszában. Ez nem is csoda, hiszen a piros kaliforniai paprika közel 12%-kal drágább, mint tavaly: még az akciós árak is 3,18-4,58 euró/kg (1170-1680 Ft/kg) között mozognak.

A cikkhez szemlézett írások:

AMI: Paprikasaison startet hochpreisig

Kapcsolódó cikkek:

Hollandia: kis mértékben csökkent a kaliforniai paprika ára

Továbbra is magasak az európai paprikaárak a nagybani piacokon

Spanyolország: három éve csökken a paprikaexport volumene