Feltámadóban van az ukrán háború előtt népszerű csemege fogyasztása: 15%-kal többet vásároltak a háztartások, mint 2022-ben.

Németországban a sárga rókagomba nyár végén számos étterem étlapján szerepel, de sok magánháztartás is vásárol friss árut. Sok országban termesztik, így a sárga rókagomba az európai piacokon júniustól októberig kapható. A legnagyobb mennyiség júliustól szeptember közepéig szerepel a kínálatban, bár ennek bősége nagy mértékben függ az időjárástól, és a tavalyi évben az ukrajnai háború miatt jelentősen átalakultak a beszerzési források és a szállítási útvonalak.

A 2022 októberétől 2023 szeptemberéig tartó gazdasági évben Németországban a magánháztartások összesen 1340 tonna friss rókagombát vásároltak. Ez háztartásonként 33 g mennyiségnek felel meg, de már ez is 15%-os növekedésnek felel meg a 2022-es év 24 g/háztartás fogyasztási adatához képest. A korábbi évek összehasonlítható adatait vizsgálva viszont lényegesen nagyobb mennyiségek mérhetők: 2020-ban például háztartásonként 68 g fogyott évente.

A cikkhez szemlézett írások:

Produkte im Trend: Pfifferlinge im Fokus