Március 7-én rendezi meg a Portfolio Agrárium 2019 elnevezésű konferenciáját, amely az egyik legrangosabb eseménynek számít a hazai agrárgazdaság tavaszi eseményei között. A konferenciának a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont ad otthont.

Az esemény legfontosabb célja, hogy első kézből nyújtson gyakorlatban is jól hasznosítható információkat az ágazati szereplők számára a legfontosabb idei jogszabályi változásokról és segítse tájékozódásukat a folyamatosan változó piaci környezetben. Az esemény hozzá kíván járulni ahhoz, hogy az agrárium résztvevői kihasználhassák az idei agrár- és vidékfejlesztési támogatási lehetőségeket, illetve megalapozott döntéseket hozhassanak az új gazdálkodási ciklusban.

Az „Agrárium 2019” konferencia kiemelt témája, milyen feltételekkel nyílik meg az egységes elektronikus támogatási kérelmek idei beadási időszaka, és a gazdálkodóknak a források megszerzéséhez milyen új követelményeket kell teljesíteniük. Az esemény külön szekcióban foglalkozik a földadásvételekre, a földöröklésre, az osztatlan közös földtulajdonok megszüntetésére és a helyi földbizottságokra vonatkozó szabályozási elképzelésekkel, amelyek 2019-ben a legjelentősebb változásokat hozhatják a hazai agráriumban. Szó lesz arról is, milyen új hitellehetőségeket kínálnak a bankok az agrárgazdaság számára, illetve milyen hitel- és lízinglehetőségek nyílhatnak a gépbeszerzések finanszírozására.  Az esemény részletesen foglalkozik az új vetőmag fajtajegyzékekkel és a növényvédőszer-piac gyökeres átalakulásával, emellett pedig átfogó képet kíván adni az új állattenyésztési törvény előírásairól, a takarmányozás piaci és innovációs trendjeiről és a Magyar Élelmiszerkönyv várható élelmiszerszabályozási reformjáról.

A konferencia megnyitó előadásában Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára ad tájékoztatást az agráriumot érintő idei kihívásokról és kormányzati tervekről, a szekcióbeszélgetésekben pedig az államigazgatási és szakmai-érdekképviseleti szféra további magas rangú képviselői nyújtanak információkat a legfontosabb témákban. Az eseményen részt vesznek az üzleti szféra – így az inputgyártó, az állattenyésztési, a takarmányozási, az élelmiszeripari és a kereskedelmi cégek – csúcsvezetői is.

A kecskeméti konferencia részletes programjáról ezen a linken lehet tájékozódni. A Portfolio a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai számára kedvezményes részvételi lehetőséget biztosít. A jelentkezési és regisztrációs lehetőségekről a konferencia internetes oldalán lehet tájékozódni, amelyet ide kattintva is el lehet érni.