Idén második alkalommal készített ajándék Mikulás csomagokat a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács bölcsődék, óvodák, iskolák, gyermekotthonok és gyermekvédő intézetek részére.

A közel 1000 darab csomag összeállításához és szétosztásához az Agrármarketing Centrum is hozzájárult a 2017-es almafogyasztást ösztönző kampány részeként. E kampány keretében már az október 28-án megrendezett 12. DECATHLON FittArénán, majd a november 25-26-ai K&H mozdulj! Balaton Maraton és Félmaratonon is együtt dolgozott a FruitVeB és az AMC. Az említett programokon nagyszabású alma kóstoltatást végeztünk, mely során nem csak friss hazai almával, hanem különböző almából készült finomságokkal találkozhattak a résztvevők és az arra járók.

A Mikulás csomagokat 10 intézmény, a Komáromi Tóparti Óvoda, a budapesti Mazsola Bölcsőde, a tiszadobi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ, a budapesti Csata Utcai Általános Iskola, Napsugár Tagóvoda, Katica Óvoda, TÁ-TI-KA Óvoda, az érdi Fészek Gyermekvédő Egyesület Gyermekek Átmeneti Otthona, a fóti Károlyi István Gyermekközpont, a Tiszafüredi Református Egészségügyi Gyermekotthon Szivárványház gyermekei és lakói részére szállítottuk ki, akiknek a visszajelzések alapján sok örömet okozott a meglepetés.

Tornazsákba bújtatva vették át a sok, egészséges ajándékot tartalmazó csomagot. Így nem csak Mikulás napján teheti boldoggá a gyermekeket, hanem az év bármely napján praktikus és kedves megoldást nyújt a csomagolás. 100%-os bio almalevet, friss almát, almachipset, zöldségchipset, diót, aszalt meggyet vagy aszalt mandulával töltött szilvát és néhány plusz ajándékot tartalmazott a zsák hajlítható ceruza, labda vagy puha állatfigura formájában. Az egészséges táplálkozás népszerűsítése érdekében a csomagokba került a Naponta 3×3 program tájékoztató szórólapja és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által készített, gyermekek és felnőttek számára is egyaránt hasznos tájékoztató füzetek egyike is.

Az almatermesztés helyzetének értékeléséről a közeljövőben szabolcsi almatermesztőkkel és szakemberekkel „Merre tovább Szabolcsi Alma?” néven workshop-ot rendeznek az ágazat helyzetéről.