Az Idemio® egy olyan új biológiai növényvédőszer, amellyel hatékonyabb, ugyanakkor környezetbarát lehetőségünk nyílik a talajlakó és a talajból fertőző gombák elleni védekezésben.

Nem elég, hogy a régiónkat sújtó klímaváltozás miatt egyre több kártevővel és kórokozóval kell megküzdenünk a növénytermesztésben, a folyamatos hatóanyag kivonások, és az áruházlánci maradékérték szigorítások miatt az ellenük alkalmazható kémiai szerek száma is drasztikusan lecsökkent. Az EU-s törekvések és tervezetek miatt (Green deal) a közeljövőben még további korlátozások várhatóak. Érthető és logikus hogy ebben a helyzetben egyre több gyártó keresi és egyre nagyobb szerepe van a hatékony biológiai megoldásoknak, amelyekkel sok estben környezettudatosan kiegészíthetjük, jó esetben akár teljesen ki is válthatjuk a kémiai hatóanyagokat!

  Az Idemio®-ban lévő Trichoderma asperellum gomba sokak fejében úgy rögzült, hogy ez a „gombaevő gomba”, ami tulajdonképpen igaz is, de ettől azért a Trichoderma jóval többre képes! Az életmódjából adódóan összetett módon gátolja a kórokozó gombák szaporodását és kártételét a talajban. Használatával minimálisra csökkenthető az olyan, a  gyökeret és a szárnyaki részt támadó betegségek kialakulásának a lehetősége, mint a fuzárium, pítium, verticílium, vagy a szklerotínia, stb.