A Coragen® 20 SC megkapta szükséghelyzeti engedélyét dió kultúrában,ígyfelhasználható a Magyarországon is óriási problémát okozó két legjelentősebb károsító, az almamoly (Cydia pomonella) és a nyugati dióburok-fúrólégy (Rhagoletis completa) ellen

2021. július 1-től 2021. október 28-ig.

Az almamoly fiatal lárvái berágnak a dió belsejébe és felélik a magbelet, mellyel jelentős gazdasági kárt okoznak. Károsítása általában júliusban és augusztusban következik be.

A nyugati dióburok-fúrólégy 2012-óta van jelen hazánkban. Az Észak-Amerikából behurcolt kártevő lárvái a dió zöld burkát fogyasztják. A burok feketedik, a termésre tapad, penészedik, így az eladhatatlanná válik. Emellett korai terméshullást is előidézhet.

Coragen® 20 SC alkalmazása

A védekezést kifejezetten előrejelzések alapján szükséges alkalmazni, mely elősegíti a pontos időzítést.

Felhasználása két alkalommal blokkszerű kijuttatással 0,175-0,2 l/ha dózisban 600-1000 l/ha permetlével javasolt. Törekednünk kell kijuttatáskor a lehető legjobb fedettség megvalósítására annak érdekében, hogy a károsítónk biztosan kontaktusba kerüljön a készítménnyel. Dióban előírás szerinti felhasználás esetén élelmezés-egészségügyi várakozási ideje 21 nap.

Szakmai kérdésekkel forduljon bizalommal területi képviselő kollegáinkhoz!

Üdvözlettel:
Az FMC-Agro Hungary Kft. csapata