2023 szeptember 8-án kerül megrendezésre Hajóson a XII. Magyar Paprika Napja, mely ezúton a fűszerpaprika termesztésére, feldolgozására és jövőbeli lehetőségeire koncentrálva vár ingyenesen minden termelőt és érdeklődőt .

A „XII. Magyar Paprika Napja” – fűszerpaprika szakmai nap, kifejezetten a fűszerpaprika termesztésére, feldolgozási hagyományaira, valamint jelenlegi és még inkább a jövőbeli helyzetére koncentrál. A rendezvény témái között szerepelnek a fűszerpaprika nemesítés eredményei, irányai, nemzetközi piaci nyitás és ágazatfejlesztési lehetőség. A résztvevők  megismerhetik továbbá a szakmai nap főszervezőjének:, a B.W.A. Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tevékenységét, intenzív fűszerpaprika termesztésük gyakorlatát. A szakmai nap része lesz még szántóföldi- és üzembemutató is.

A rendezvényen 20 ágazati kiállítóval is találkozhatnak az ellátogatók, akiktől új fajtakínálatot, termesztéstechnológiai megoldásokat, különböző imput anyagokat, valamint géptechnikákat is megismerhetnek a nap végére.

Időpont: 2023.09.08. (péntek) 8:00-15:30

Helyszín: 6344 Hajós, Kossuth u. 2, Albrecht Dürer Művelődési Ház és Könyvtár

Szántóföldi bemutató helyszíne: https://goo.gl/maps/mWvVmaiY6uvA2x9b6

BWA Kft., üzembemutató: https://goo.gl/maps/3HvCowzqM234Lv2n8

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztrációs határidő: szeptember 1.

A rendezvény a NAK szaktanácsadói programjának részeként a – szaktanácsadói névjegyzékben szereplő -szaktanácsadók számára szabadon választható rendezvények közé tartozik.

A XII. Magyar Paprika Napja hivatalos lapja, a Kertészet és Szőlészet.

Részletes program:

A rendezvény házigazdája és szakmai partnere:

Kérdés esetén keresse:

István Gábor, szakmai referens -FruitVeB (gabor.istvan@fruitveb.hu ; +36 70 363 3775)

Várjuk szeretettel szeptember 8-án Hajóson!