A FruitVeB szervezésében idén is megrendezésre kerül a Kertészeti Évzáró Konferencia, az “Értékelő 2022” , melyre várunk minden érdeklődőt tisztelettel december 8-án, a Four Points By Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontban.

Évzáró konferenciánkon a zöldség-gyümölcs termelés és a ráépülő feldolgozóipar aktuális kérdéseit tárgyaljuk. Súlyponti témáink: a feldolgozóipari alapanyag-termelés és -ellátás, különös tekintettel a zöldborsóra és a csemegekukoricára; a várható új támogatási rendszerek és a finanszírozási környezet megváltozásának hatása a fejlesztésekre; megújuló energia napelemekkel és geotermikus energiával. A kerekasztal beszélgetésekben neves szakértőkkel a TÉSZ-ek, Kereskedők, Feldolgozók és Termelők számára egyaránt érdekfeszítő szakmai és szabályozási kérdéseket vitatunk meg.

Időpont: 2022. december 8. (csütörtök)

Helyszín: Four Points By Sheraton Kecskemét Hotel És Konferenciaközpont**** (Izsáki út 6., Kecskemét, 6000)

Jelentkezési határidő: november 30. 12:00 óráig (szerda)

RÉSZLETES PROGRAM:

9:00 – 9:45       REGISZTRÁCIÓ

10:00 – 10:10   Köszöntő – Dr. Apáti Ferenc elnök, FruitVeB

1. BLOKK: FELDOLGOZÓIPARI ALAPANYAG-TERMELÉS ÉS -ELLÁTÁS – KIHÍVÁSOK A TERMELŐK ÉS A FELDOLGOZÓK ELŐTT

10:10 – 10:40  A zöldség-gyümölcs feldolgozás jelentősége az ágazatban és a hazai élelmiszer-ellátásban, szabályozó eszközök és kormányzati intézkedések az ágazat megőrzése és fejlesztése érdekében – Dr. Nagy István, agrárminiszter, Agrárminisztérium

10:40 – 11:30  Kérdések és hozzászólások – Ágazati fórum Dr. Nagy István agrárminiszterrel: a hazai feldolgozóipari szereplők és alapanyag-termelők várakozásai, lehetőségei és korlátai

11:10 – 12:00    Rövid beszámolók az egyes zöldség-gyümölcs ágazatok 2022. évi aktualitásairól, -FruitVeB alelnökei

12:00 – 13:30   EBÉD

2. BLOKK: 2023-2027 – VÁRHATÓ TÁMOGATÁSOK, TERVEZETT PROJEKTEK, FINANSZÍROZÁSI HÁTTÉR

13:30 – 14:00  Kertészeti ágazatot érintő támogatások az elfogadott  KAP Stratégiai Tervben (2023-2027) Dr. Juhász Anikó helyettes államtitkár, Agrárminisztérium

14:00 – 14:20   Megvalósulnak-e az Operatív Program lehetséges beruházásai a DélKerTÉSZ-nél a 2023-2029-es időszakban – Nagypéter Sándor elnök, Délalföldi Kertészek Szövetkezete

14:20 – 14:40   A támogatott projektek finanszírozhatósága a jövőben banki nézőpontból Tresó István ügyvezető igazgató, Agrár- és Élelmiszeripari Üzletfejlesztési Főosztály, K&H Bank Zrt.

14:40 – 15:10   Kerekasztal beszélgetés előadókkal és felkért hozzászólókkal – támogatások és finanszírozás

15:10 – 15:40   KÁVÉSZÜNET

3. BLOKK: AZ ÉLETET ADÓ…VAGY ELVEVŐ ENERGIA

15:40 – 16:00 Napelem beruházások – mit és hogyan tehetünk a megváltozott szabályozás mellettJablonkai László ügyvezető, HungaroSun Bt.

16:00 – 16:20 Geotermikus energia hasznosításának jövője a kertészeti ágazatban – Szita Gábor elnök, Magyar Geotermális Egyesület

16:20 – 16:50 Kerekasztal beszélgetés előadókkal és felkért hozzászólókkal – megújuló energiatermelés, energia hatékonyság a kertészeti vállalkozásoknál

19:30 – SZAKEMBER TALÁLKOZÓvacsora, kötetlen beszélgetés és szórakozás (a regisztrációban igénylőknek)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk és számítunk megtisztelő jelenlétére!

A  tervezett programra vonatkozóan a változtatás jogát fenntartjuk!

A rendezvény a NAK szaktanácsadói programjának részeként a – szaktanácsadói névjegyzékben szereplő -szaktanácsadók számára szabadon választható rendezvények közé tartozik.

Részvételi díjak NEM FRUITVEB TAGOKNAK:

  • Részvétel a szakmai programokon, napközbeni ellátással: 50 000 Ft + ÁFA/fő

A részvételi díj tartalmazza a kávészünetekben történő fogyasztást és az ebédet.

  • Részvétel a szakmai programokon napközbeni ellátással és szakember találkozóval, vacsorával:

70 000 Ft + ÁFA/fő

A részvételi díj tartalmazza a kávészünetekben történő fogyasztást, az ebédet, valamint a szakember találkozót és vacsorát. (A vacsora ára magában foglalja a különleges büfé ételfogyasztást és egy 3 órás alkoholmentes és alkoholos (bor, sör) italokból álló italcsomagot is)

Részvételi díjak FRUITVEB TAGOKNAK:

  • Részvétel a szakmai programokon, napközbeni ellátással: 40 000 Ft + ÁFA/fő

A részvételi díj tartalmazza a kávészünetekben történő fogyasztást és az ebédet.

  • Részvétel a szakmai programokon napközbeni ellátással és szakember találkozóval, vacsorával:

60 000 Ft + ÁFA/fő

A részvételi díj tartalmazza a kávészünetekben történő fogyasztást, az ebédet, valamint a szakember találkozót és vacsorát. (A vacsora ára magában foglalja a különleges büfé ételfogyasztást és egy 3 órás alkoholmentes és alkoholos (bor, sör) italokból álló italcsomagot is)

Dress code: business casual

Szállás lehetőségek a hotelben:

  • Egyágyas szoba: 34 900 Ft/szoba/éj
  • Kétágyas szoba: 38 100 Ft/szoba/éj

A szobaár tartalmazza a svédasztalos büféreggelit, valamint a wellness részleg használatát.

Az online regisztrációkor leadott szállásigények továbbításra kerülnek a szálloda részére foglalás céljából, ugyanakkor ennek költségét a távozáskor egyéni úton kell megtéríteni, a FruitVeB fizetési kötelezettséget erre nem vállal.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információkról és kiállítói részvételi lehetőségekről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet: gabor.istvan@fruitveb.hu, +36 70 363 3775, István Gábor -szakmai referens