A World Trade Center Rotterdam felújítási munkálatai miatt a rendezők megváltoztatták a Global Tomato Congress 2022 frisspiaci paradicsomágazati konferencia helyszínét és időpontját is. Az új helyszín: Hága, Postillion Hotel & Convention Center, és az átszervezés miatt az eredetileg március 22-i dátumot május 24-re változtatták. Az idei konferencia fő témái az új technológiák és ezek lehetséges ágazati hatásai lesznek. A rendezvényen az ellátási lánc összes szereplője képviselteti magát, és beszámolnak a nemesítés, növényvédelem, precíziós kertészet, automatizálás, válogatás, adatkezelés és digitális marketing területén elért eredményekről, újdonságokról. A kiállítók között olyan Magyarországon is jól ismert cégek képviseltetik magukat, mint a Grodan, a Bayer vagy a Rijk Zwaan.

Az idei programot a szervezők még nem hozták nyilvánosságra, de amint erről értesülünk, megosztjuk olvasóinkkal. Kedvcsinálónak, valamint hogy a konferencia lehetséges témaköreire és szakmai mélységére jobban rá lehessen látni, közöljük a TAVALYI programot (a 2021-es konferencia a koronavírus miatt csak online formában került megrendezésre, idén viszont személyes részvétellel zajlik majd).

Davide Perotto (Europanel, UK): Fő trendek a friss paradicsom piacain

Jan Doldersum és Jörg Werner (Rijk Zwaan): Német kiskereskedelmi és fogyasztói trendek

Tim Tijsma (Van Der Hoeven, Hollandia): Hogyan tehető fenntarthatóbbá a paradicsomtermesztés?

Martin Voorberg (BASF Vegetable Seeds, Hollandia): Adatvezérelt, autonóm termesztési módszerek

Haruhiko Kato (Certhon, USA): A robotizáció következő lépései az üvegházi termesztésben

Annette Meeder és Jörg Werner (Rijk Zwaan): Vásárlói magatartás és fogyasztói döntések

Shimpei Takeshita és Hiroshi Ezura (Sanatech Seed, Japán): A világ első genomszerkesztett paradicsomfajtájának kifejlesztése

Svetlana Tokunova és Nico van Vliet (Bayer Vegetable Seeds): Innovációk a frisspiaci paradicsom kategóriában

Nate Storey (Plenty, USA) és Scott Komar (Driscoll’s, USA): Vertikális farmok a paradicsomtermesztésben?