A magyar mezőgazdaság legismertebb és leglátogatottabb rendezvényei között az abszolút élbolyban szerepelnek a Portfolio Csoport agrárkonferenciái – derül ki az Agrostratéga friss piackutatási adataiból. A médiacsoport 2018-ban is több nagyszabású eseményt szervez az ágazat szereplői számára, a független piackutatási adatok szerint jelenleg az Agrárium Konferencia a hazai mezőgazdaság legismertebb konferenciája. A rendezvények szakmai partnere a médiacsoport agrárgazdasági hírportálja, az agrárszektor.hu.

Az Agrárium Konferenciával együtt a Portfolio Csoport mind a négy nagy agrárrendezvénye,
– a májusi Nyugat-magyarországi Agrárfórum (Pápa)
– az augusztusi Kelet-magyarországi Agrárfórum (Hajdúböszörmény)
– és a decemberi Agrárszektor Konferencia (Siófok)

is előkelő helyen szerepel az ismertségi rangsorban, összességében pedig a legmeghatározóbb rendezvénysorozatnak tekinthetők a magyar piacon: a tíz legismertebb és leglátogatottabb hazai agrárkonferenciából négyet a Portfolio szervez. A négy konferencián minden évben több ezren vesznek részt, gazdálkodók és agrárszakemberek mellett többek között az élelmiszeripar, a technológiai, informatikai vállalatok és pénzintézetek képviselői is.

„Rendezvényeink célja, hogy a folyamatosan változó piaci és szabályozói környezetben gyakorlati útmutatást, naprakész információkat biztosítson az élelmiszergazdaságban tevékenykedő vállalatok és a gazdálkodók számára” – mondta el Romao-Major Katalin, az agrárszektor.hu lapigazgatója és a Portfolio Agrárkonferenciák szakmai programjának szervezője.

A soron következő esemény a március 6-án Kecskeméten megrendezésre kerülő Agrárium 2018 konferencia is, ahol az ágazat legfontosabb témáit gyakorlati megközelítéssel tárgyalják, a rendezvény elsődleges célja az, hogy hatékony platformot teremtsen a hazai agráriumot érintő kérdések nyilvános, informális megvitatására, a szakmai eszmecserére és az együtt gondolkodásra. A konferencia kiemelt témái között pedig olyan fontos aktualitások szerepelnek, mint

  • a 2018-as kérelembenyújtás legfontosabb változásai,
  • az agrártámogatások jövője,
  • az inputanyag-piac, az állattenyésztés és az agrárfinanszírozás legfontosabb trendjei
  • a precíziós gazdálkodás 2020 utáni esélyei
  • a kockázatcsökkentés lehetőségei a mezőgazdaságban (pl. öntözés és jégkármérséklés)

Bővebb információ és regisztráció a konferenciára:

http://www.portfolio.hu/rendezvenyek/konferencia-agrar/agrarium-2018/641/program