A FruitVeB szakmai tanulmányutat szervez Lengyelországba, május végére. Az utazás célja első sorban a lengyelországi meggy helyzet megismerése, valamint ismerkedés különböző lengyel termelői szervezetekkel.

Tervezett program:

  • 2018. május 28.: Utazás Wicie-be (Mazovia régió)
  • 2018. május 29.: Látogatás a Wil-Sad termelői csoport székhelyén és ültetvényeiben (alma és meggy)
  • 2018. május 30.: Látogatás a Nadwislanka termelői szervezetnél
  • 2018. május 31.: Utazás haza. Útközben látogatás a Krakkói Nagybani Piacon.

A Wil-Sad termelői csoport Mazowieczkie tartomány déli részén, Wilga környékén tevékenykedik. A termelői csoport tagjai gyümölcs és zöldségtermesztéssel foglalkoznak, fő termékük az alma, melyből 30 ezer tonnás éves árualapot kezelnek. A látogatás során felkeressük a termelői csoport székhelyét, ahol a manipuláláshoz, csomagoláshoz szükséges berendezéseket és a tárolókapacitást is alkalmunk lesz megtekinteni. E mellett a társaság kezelésében lévő alma és meggy ültetvényekre látogatunk.

A Nadwislanka termelői szervezet székhelye Ozarów-ban, a város Krakkó és Lublin között körülbelül fél úton, a Visztula bal partján fekszik. A termelői szervezetnek 80 tagja van, specialitásuk a földrajzi árujelzővel rendelkező ’Nadwislanka’ nevet viselő helyi meggyfajta, melyet kifejezetten feldolgozás céljából termelnek.

Egyéb tudnivalók: utazás busszal, teljes ellátás, lengyel-magyar tolmácsolást biztosított

Ára: 400 000 Ft+ÁFA (szaktanácsadóknak NT keretből fedezhető)

Időpont: 2018. május 28-31.

További információ: Hunyadi István (0670/363-3775)

REGISZTRÁCIÓ ITT