A TÉSZ-ÉSZ Nonprofit Kft. a BALATON KER-TÉSZ Szövetkezettel közösen

aktuálisnak és időszerűnek tartotta egy körte szakmai nap és bemutató szervezését. A szövetkezet tagjai 300 ha-on termesztenek körtét, különböző korú és színvonalú ültetvényeken.

Sajnos jelenleg a hazai körtetermesztés versenyképessége gyengének mondható, fontos lenne a termesztés-technológia fejlesztése minden téren. A szakmai nap ezért magába foglalja többek között a különböző károsítók (körte levélbolha, Erwinia amylovora stb.) elleni legújabb védekezési lehetőségeket, sor kerül a különböző fajták és termesztésmódok bemutatására, termesztési tapasztalatok megosztására, biológiai és vegyszeres növényvédelmi ajánlások, precíziós tápanyag-utánpótlási megoldások is ismertetésre kerülnek az újdonságokra fókuszálva.

A délutáni gyakorlati bemutató helyszínét Hivekovics Ákos termelő biztosítja, és Szentpéteri Tamás “körtespecialista” szaktanácsadó vezetésével tekinthetjük meg az ország egyik

legversenyképesebb és egyik leghíresebb intenzív, jéghálós Vilmos, Bosc kobak, Fétel apát fajtákból álló karcsú orsó és bibaum koronaformájú ültetvényét.

Jelentkezni a kertészportál honlapon lehet.

Részletek a meghívóban! Letöltés

Ez a rendezvény a TÉSZ-SZAKTANÁCSADÓK TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAMJÁNAK keretein belül kerül lebonyolításra!