A Hydroponic Systems új alternatívát kínál a HS Evolution Pot-al a hidropóniás szamócatermesztéshez, mellyel hulladékmentesen és egyedi szubsztráttal lehet termeszteni a sokak által kedvelt gyümölcsöt.

A HS Evolution Pot egy olyan speciális kialakítású ültető vályú, amely egyaránt képes kedvezni a termesztőnek a pénzmegtakarítással, míg a környezetvédelemnek az ültetőközeg műanyagcsomagolásának elhagyásával. Mivel a termesztés itt ültető vályúkban történik, melyben egyedileg lehet kialakítani a kívánt szubsztrátot, így eltűnik ennek műanyag csomagolóanyag szükséglete is. A műanyag csomagolás szükségtelensége nem csak hulladékmentességet jelent, hanem továbbá az ültetőközeg beszerzésével és eltávolításával járó egyéb költségek megtakarítását is eredményezi.

A pénzügyi megtakarítás még tovább fokozható, mivel a HS Evolution Potot úgy tervezték, hogy több termesztési cikluson keresztül is kitartson, csupán a könnyen kivitelezhető tisztítási és fertőtlenítési feladatokat igényli két kultúra között. Használatával az egységnyi területre vetített profitábilitás is növekedhet, mivel a keskeny vályú lehetővé teszi több sor elhelyezését vagy a palánták cikcakkos elrendezésével még hatékonyabban is kihasználható a termesztőterület. Mindezeken felül pozitívum lehet még a termesztők részére, hogy bármilyen szubsztrát keverékkel feltölthető az ültető vályú, amivel mindig az adott szamóca fajta igényeihez lehet alkalmazkodni.

A HS Evolution Pot fent említett különleges előnyei tovább bővítik a Hydroponic Systems portfoliójának már meglévő számos jó megoldását, mint:

  • extra levegőztetés és optimális oxigénellátás a gyökerek számára
  • pangó víz elkerülése
  • a gyökerek és a lefolyócsövek közötti érintkezés megakadályozása
  • kompatibilitás az üvegházak függő vagy magasított tartószerkezetével

Felhasznált források:

HS Evolution Pot increases strawberry cultivation in customised substrate

Hydroponic Systems