Új témában indít gyakorlati napokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ezúttal a zöldség- és gyümölcsfeldolgozást végző kamarai tagok bővíthetik ismereteiket.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága a gyakorlati oktatások palettáját bővítve 2018. május 25-26. között kétnapos eseményen rendezi meg a ,,Tanuljunk együtt!” elnevezésű programsorozat első „Zöldség-gyümölcs feldolgozás” című képzését a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán.

Az oktatás első napján egy erős, elméleti tudásátadás biztosítása a cél, mely során bemutatásra kerülnek a vonatkozó jogszabályok, előírások, élelmiszerbiztonsági és higiéniai követelmények. A résztvevők megismerhetik az alapanyagokra vonatkozó előírásokat, a zöldség- és gyümölcstartósítás alapjait, a használható adalékanyagokat, esetleges kiváltásuk lehetőségét. Megtanulják a feldolgozást követő címkézési előírásokat, és megismerkedhetnek a legújabb innovációs eljárásokkal, trendekkel, fejlesztési javaslatokkal.

A második napon bontott csoportok szerint kerül sor a gyümölcs- és zöldségfeldolgozók gyakorlati képzésére. A gyümölcs kapcsán a lekvár- és befőttfélék, levek, szörpök és aszalt termékkategóriák, a zöldség témakörében főként a savanyítás, zöldséglevek, zöldségcsipszek lesznek bemutatva. Az általános gyakorlatokon túl termékfejlesztési javaslatokkal és szemléletformáló, hasznos ötletekkel várják az érdeklődőket.

A programon összesen 20 fő részvételét tudjuk biztosítani, 10 fő zöldségfeldolgozó és 10 fő gyümölcsfeldolgozó csoportbontásban. A program kamarai finanszírozásban valósul meg, így a gyakorlati napon a részvétel rendezett kamarai tagsággal ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

A rendezvény meghívója és részletes programja itt érhető el, a regisztráció pedig itt végezhető el.

/forrás: nak.hu/