Ezúton tájékoztatjuk, hogy az Exirel® SE rovarölő szer 2021-re is megkapta a szükséghelyzeti engedélyt meggyben és cseresznyében Drosophila suzukii (foltosszárnyú muslica) ellen.

Forgalomba hozatali engedély száma: 6300/1156-2/2021 NÉBIH.
A készítmény felhasználható: 2021. május 10-től 2021. szeptember 5-ig.

Felhasználásra vonatkozó előírások

Felhasználható cseresznyében és meggyben Drosophila suzukii (foltosszárnyú muslica) ellen a virágzást követő és a gyümölcsszíneződési és érési időszakban előrejelzés és növényvizsgálat alapján maximum kettő alkalommal 0,75 l/ha dózisban. A koronamagasság ismeretében a felhasznált permetlé mennyisége 800-1000 l/ha. A készítmény integrált termesztésű cseresznye- és meggyültetvényekben a hasznos szervezetek védelme mellett technológiába illeszthető.

Az Exirel® SE rovarölő szert a gyümölcs érése során kell alkalmazni, a Drosophila suzukii populációkárosító küszöbértékének elérésekor.

Az Exirel® SE rovarölő szer hatékonyan irtja az imágókat, ami csökkenti a populációt és segít megelőzni a tojásrakást is. Az imágóra gyakorolt hatás eredményeképpen jelentős mértékben csökken a tojásrakás és a lárvák további kifejlődése, ami egyúttal korlátozza a további nemzedékek számát is. 3 napos élelmezésügyi várakozási ideje révén jól illeszthető a technológiába és az integrált növényvédelmi programokba is.

További termékinformációk ide kattintva érhetők el: Exirel® SE rovarölő szer. A Drosophila suzukii (foltosszárnyú muslica) károsításáról ebben a videóban tudhat meg többet:

A Cyazypyr® hatóanyag hatását a foltosszárnyú muslicára ez a látványos videó szemlélteti:

További információ: www.fmcagro.hu
Facebook: @FMCAgroHungary
Instagram: @fmcagrohungary