A hazai hajtatókertészet jövőjéről és a német tulajdonú FAKT AG tervezett kertészeti beruházásáról egyeztetett dr. Nagy István agrárminiszter a FruitVeB képviselőivel.

A tárgyalófelek megállapodtak abban, hogy az Agrárminisztérium és a FruitVeB  egymással együttműködve elkészíti a hazai hajtatókertészet közép távú fejlesztési programját a következő fél évben. Ebben megfelelő alapossággal és mélységig értékelhetők lesznek a hazai hajtatókertészet erősségei és gyengeségei, fejlődési lehetőségei és korlátai, valamint ezekre alapozva meghatározhatók azok az intézkedések, melyek a hazai hajtatókertészeti szektor fejlődését szolgálják. A Program szakmai-társadalmi megvitatása és elfogadása után a felek rendszeresen és folyamatosan értékelik a Program megvalósítása érdekében tett intézkedéseket, illetve az előrehaladást.

A felek arról is megegyeztek, hogy a FruitVeB a következő negyedévben egy fórumot szervez (várhatóan a májusi küldöttgyűlése keretében), melyen dr. Nagy István agrárminiszter és Prof. Hubert Schulte-Kempert, a FAKT AG vezérigazgatója is részt vesz és a hazai kertészet képviselőivel ismertetik, illetve megvitatják a FAKT AG tervezett magyarországi kertészeti projektjének részleteit.

Budapest, 2019. április 10.

FruitVeB