Idén is megrendezésre kerül a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács évzáró konferenciája, melynek keretében hazai előadók, szakértők közreműködésével elemezzük a magyar zöldség-gyümölcs kertészeti ágazat éves teljesítményét. Külföldi vendégelőadóink az európai kertészeti ágazatban zajló specifikus folyamatokról, azok eredményeiről, a jövőben várható tendenciákról és az Uniós szintű ágazati képviselet törekvéseiről beszélnek. A konferencia főnapjának délutánján szekcióülések keretében foglalkozunk az ágazat specifikus problémáival és azzal, milyen változtatások és fejlesztések szükségesek ahhoz, hogy a megváltozott tényezők – mint a klíma vagy a munkaerő – ellenére is versenyben maradhassanak a hazai szereplők. A konferencia második napján a termelők és a feldolgozóipar kapcsolatának kérdéseivel foglalkozunk.

Időpont: 2019. november 28-29.

Helyszín: Hotel Villa Völgy Wellness & Konferencia (3300 Eger, Tulipánkert u. 5.)

Tervezett program:

November 28. (csütörtök): 

8:45 – 9:30 REGISZTRÁCIÓ

9:30 – 9:40 Köszöntő – Ledó Ferenc elnök, FruitVeB

9:40 – 10:05 Együttműködési megállapodás aláírása a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács között

A NAIK tevékenységének bemutatása – dr. Gyuricza Csaba főigazgató, NAIK

10:05 – 10:25 Együttműködési megállapodás aláírása a Szent István Egyetem és a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács között

A Szent István Egyetem és a FruitVeB lehetséges együttműködése – dr. Helyes Lajos tudományos rektorhelyettes, SZIE

10:25 – 10:40 SZÜNET

10:40 – 11:10 A gyümölcstermesztési ágazat 2019. évi értékelése – dr. Apáti Ferenc alelnök, FruitVeB

11:10 – 11:40 A zöldségtermesztési ágazat 2019. évi értékelése – Gubacsi Zoltán alelnök, FruitVeB

11:40 – 12:40 A zöldség-gyümölcs ágazat Európai Uniós közös piacszervezése: sikerek és jövőbeni kilátások – Pauline Panegos főtitkár és Andrea Tivoli EU politikai tanácsadó, Európai Zöldség-Gyümölcstermelő Régiók Egyesülete 

12:40 – 13:30 EBÉD

Délutáni programok:

13:30 – 17:30 Zöldség- és gyümölcstermesztési szekcióülések 

A szekcióülések programja szervezés alatt! A részletes programmal hamarosan jelentkezünk!

19:00 – VACSORA

November 29. (péntek)

9:20 – 9:50 Regisztráció

9:50 – 10:00 Köszöntő Ledó Ferenc elnök, FruitVeB

10.00 – 10.45 A hazai zöldség-gyümölcs ágazat és a feldolgozóipar helyzete és kilátásai –      dr. Apáti Ferenc alelnök, FruitVeB

10.45 – 11.00 SZÜNET

11.00 – 11.30 Integráció, szerződés fontossága és ezek ösztönzési lehetőségei a zöldség-gyümölcstermelésben, kereskedelemben, feldolgozásban – dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár, Agrárminisztérium

11.30 – 12.00 Termelői elvárások (zöldség-gyümölcs) a feldolgozókkal szemben – dr. Apáti Ferenc alelnök, FruitVeB

12.00 – 12.30 Szerződéses kapcsolatok termelő és feldolgozó között – Koller György, Globus Zrt., Fülöp Gábor, Agrosprint Kft. 

12.30 – 12.40 Zárszó

12.45 – EBÉD

A konferencia részletes programjával és a részvétel feltételeivel, a jelentkezés módjával hamarosan jelentkezünk! 

Figyelje honlapunkat és hírlevelünket!

Üdvözlettel:

a FruitVeB csapata