Idén is megrendezésre kerül a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács évzáró konferenciája, melynek keretében hazai előadók, szakértők közreműködésével elemezzük a magyar zöldség-gyümölcs kertészeti ágazat éves teljesítményét. Külföldi vendégelőadóink az európai kertészeti ágazatban zajló specifikus folyamatokról, azok eredményeiről, a jövőben várható tendenciákról és az Uniós szintű ágazati képviselet törekvéseiről beszélnek. A konferencia főnapjának délutánján szekcióülések keretében foglalkozunk az ágazat specifikus problémáival és azzal, milyen változtatások és fejlesztések szükségesek ahhoz, hogy a megváltozott tényezők – mint a klíma vagy a munkaerő – ellenére is versenyben maradhassanak a hazai szereplők. A konferencia második napján a termelők és a feldolgozóipar kapcsolatának kérdéseivel foglalkozunk.
Időpont: 2019. november 28-29.
Helyszín: Hotel Villa Völgy Wellness & Konferencia (3300 Eger, Tulipánkert u. 5.)
Tervezett program:
November 28. (csütörtök):
8:45 – 9:30 REGISZTRÁCIÓ
9:30 – 9:40 Köszöntő – Ledó Ferenc elnök, FruitVeB
9:40 – 10:05 Együttműködési megállapodás aláírása a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács között
A NAIK tevékenységének bemutatása – dr. Gyuricza Csaba főigazgató, NAIK
10:05 – 10:25 Együttműködési megállapodás aláírása a Szent István Egyetem és a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács között
A Szent István Egyetem és a FruitVeB lehetséges együttműködése – dr. Helyes Lajos tudományos rektorhelyettes, SZIE
10:25 – 10:40 SZÜNET
10:40 – 11:10 A gyümölcstermesztési ágazat 2019. évi értékelése – dr. Apáti Ferenc alelnök, FruitVeB
11:10 – 11:40 A zöldségtermesztési ágazat 2019. évi értékelése – Gubacsi Zoltán alelnök, FruitVeB
11:40 – 12:40 A zöldség-gyümölcs ágazat Európai Uniós közös piacszervezése: sikerek és jövőbeni kilátások – Pauline Panegos főtitkár és Andrea Tivoli EU politikai tanácsadó, Európai Zöldség-Gyümölcstermelő Régiók Egyesülete
12:40 – 13:30 EBÉD
Délutáni programok:
13:30 – 17:30 Zöldség- és gyümölcstermesztési szekcióülések
A szekcióülések programja szervezés alatt! A részletes programmal hamarosan jelentkezünk!
19:00 – VACSORA
November 29. (péntek)
9:20 – 9:50 Regisztráció
9:50 – 10:00 Köszöntő Ledó Ferenc elnök, FruitVeB
10.00 – 10.45 A hazai zöldség-gyümölcs ágazat és a feldolgozóipar helyzete és kilátásai – dr. Apáti Ferenc alelnök, FruitVeB
10.45 – 11.00 SZÜNET
11.00 – 11.30 Integráció, szerződés fontossága és ezek ösztönzési lehetőségei a zöldség-gyümölcstermelésben, kereskedelemben, feldolgozásban – dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár, Agrárminisztérium
11.30 – 12.00 Termelői elvárások (zöldség-gyümölcs) a feldolgozókkal szemben – dr. Apáti Ferenc alelnök, FruitVeB
12.00 – 12.30 Szerződéses kapcsolatok termelő és feldolgozó között – Koller György, Globus Zrt., Fülöp Gábor, Agrosprint Kft.
12.30 – 12.40 Zárszó
12.45 – EBÉD
A konferencia részletes programjával és a részvétel feltételeivel, a jelentkezés módjával hamarosan jelentkezünk!
Figyelje honlapunkat és hírlevelünket!
Üdvözlettel:
a FruitVeB csapata