„Az ember sok mindenben változik: ízlése, szokásai, vágyai megváltoznak, de a szakmámat mindig is szerettem, és sohase vágytam rá, hogy valami mást csináljak. Legföljebb az foglalkoztatott nagyon sokszor, mivel lehetne ezt a szakmát ebből a meg nem érdemelt megalázottságából egy kicsit kiemelni.” – Bálint György

Nem sokkal 101. születésnapja előtt, 2020. június 21-én vasárnap este elhunyt Bálint György, Prima Primissima díjas kertészmérnök, újságíró, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa, akit legtöbben csak Bálint gazdaként ismertek.

„Ha visszatekintek az életemre, nagyon sok mindenhez hűtlen lettem, de a szakmámhoz sohasem, és ennek örülök.” – Bálint György

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács vezetése és tagsága őszinte fájdalommal búcsúzik a sokak által szeretve tisztelt és nagyra becsült szakembertől!

„Te a kertészkedésről beszéltél, de mi végig tudtuk, hogy sokkal többre tanítasz: az élet szeretetére, alázatra, elfogadásra, emberségre, a Föld más teremtményeivel való harmóniára.” – K. G.