Azt is tudják, hogy a szankciómentes beadás utolsó napja már elmúlt (május 15.), de a későn ébredőknek, illetve az esetleges módosítások miatt sokaknak még hasznos lehet tovább olvasni!

Téves információ az, hogy aki május 15-én éjfélig nem küldte be, az bukta a támogatást! Az egységes kérelem 2019. május 16. és június 11. között még benyújtható! Ez esetben nem a teljes támogatási összeget veszíti el a termelő, hanem munkanaponként 1% késedelmi szankciót alkalmaz a Kincstár. (Ha tehát az utolsó napon, június 11-én adja be, akkor is csak összesen 18%-át bukja a támogatásnak, vagyis jó részét megkapja még így is.) A 2019. június 12-től (június 12-ét is beleértve) benyújtott egységes kérelem érdemi vizsgálat nélkül elutasításra kerül.

Módosításra is van lehetőség még. Az időben (május 15-ig) beadott kérelmeket késedelmi szankció nélkül május 31-ig lehet módosítani. Ezután a június 11-ig módosított parcellára vonatkozóan a módosítás a támogatási összeg munkanaponként 1%-os csökkentésével jár. A június 11. után benyújtott módosítások a kifizetés szempontjából nem kerülnek figyelembevételre.

Bővebb információt itt talál.