Biokatalizátor környezetbarát levéltrágyák a Damisoltól. 

A meleg, magas páratartalmú időjárás melegágya a növényeket megbetegítő baktériumos és gombás járványok kialakulásának. A járványoknak kedvező időjárás robbanásszerű megbetegedéseket hozhat létre, a kórokozók könnyen bejutnak a növények sejtjei közé, gyors lefolyású, heveny betegségeket okozhatnak. Ilyenkor már nem tudjuk hatékonyan gyógyítani a növényeinket. A legeredményesebb védekezési forma ellenük a megelőzés.

Mivel a kórokozók gyorsan bejutnak a növény szervezetébe, ezért a növény belsejében kifejtett prevenció a legbiztonságosabb megoldás.

A CUPROMAX az alkalmazott energiahordozó kémiai kötéseknek köszönhetően (aminokomplex) biokatalizátorként segíti a növények ellenálló képességét a betegségekkel szemben. A réz a kijuttatás után nagyon gyorsan a növény nedvkeringésébe kerül, és így belső, megelőző fungisztatikus védelmet adhat a gombák ellen és antibakteriális védelmet a baktériumos betegségek ellen.

Az aminokomplexek nitrogén készlete a növényben az aminosavak összekapcsolódásánál peptidek, polipeptidek kialakulását támogatja, vagy a fehérjeszintézis elősegítésével  növények természetes immunrendszerét erősíti.

Biostimulátor komplexei segítik az azonnali tápelemszükséglet kielégítését és beépülését, kiküszöbölve ezáltal a rézhiány okozta élettani betegségek kialakulását is.

www.damisol.hu