A Földművelésügyi Minisztérium konferenciát szervez

„Csökkenthető az aszálykár? – Talajnedvesség-megőrző módszerek a mezőgazdaságban”

címmel, melyre tisztelettel meghívom.

 

A konferencia időpontja: 2018. január 16. 9:00-15:00 óra

A konferencia helyszíne: FM Darányi Ignác terem (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11.)

A konferencia előadásai és a hozzá kapcsolódó termékbemutatók olyan mezőgazdasági technológiákat mutatnak be, amelyek a talaj nedvességtartalmának megőrzését szolgálják és öntözés nélküli termesztés esetén is sikerrel alkalmazhatók.

A konferencián történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A konferenciára történő jelentkezés a talajkonferencia@fm.gov.hu elektronikus címen tehető meg 2018. január 8-ig.

 

A tervezett program:

9:00-9:30        Regisztráció

9:30-9:40        Megnyitó: Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter

9:40-9:55        Éghajlatváltozás hatása a mezőgazdaságra, alkalmazkodás lehetőségei

9:55-10:10      A talaj nedvességtartalmát megőrző agrotechnikai módszerek

10:10-10:25    Nemesítési irányok az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodáshoz

10:25-10:40    A precíziós gazdálkodás hozzájárulása az aszálykár csökkentéshez

10:40-10:55     Éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást célzó fejlesztési lehetőségek az EIP keretében

10:55-11:10    Talajnedvesség megőrzéssel kapcsolatos fejlesztési lehetőségek a H2020 és a LIFE programok keretében

11:10-11:25     Kérdések

11:25- 11:50    Kávészünet

11:50-12:05     Mikrobiológiai készítmények a talajnedvesség megőrzés szolgálatában: az OMÉK 2017 termékdíjas BactoFil talajbaktérium termékcsalád humuszképzési technológiája

12:05-12:20     Szerves talajkondicionáló anyagok szerepe a talajnedvesség megőrzésében

12:20-12:35     Ásványi nyersanyagok a talajok szerepe a talajok vízgazdálkodásának javításában

12:35-12:50    Komposztok szerepe a talajnedvesség megőrzésében

12:50-13:05    Phylazonit technológia a talajnedvesség megőrzésére

13:05-13:15    Zárszó: Dr. Feldman Zsolt helyettes államtitkár

13:15-15:00     Ebéd, termékbemutatók