Január 23-án, Újfehértón tartotta az Agrokert és a kutatási konzorcium azt a szakmai rendezvényt, melynek keretében az intelligens fagyvédelmi kályha működése is szemléltetésre került.

“A fagyvédelem lehetőségei a hazai fejlesztésű intelligens fagyvédelmi kályhával” címmel tartott szakmai rendezvényt az Agrokert Kft. az Újfehértói Kutató Állomáson. A projekt megvalósításában a FruitVeB is konzorciumi partner volt, a tanácskozás szervezésében pedig a Debreceni Egyetem MÉK Kertészettudományi Intézetének munkatársai is részt vettek.

Az előadásokon a hallgatóság megismerte a tavaszi fagyok elleni védekezés fizikáját, gyakorlati és elméleti hátterét, a kutatási konzorcium keretében fejlesztett intelligens fagyvédelmi kályha működési mechanizmusát és műszaki jellemzőit, valamint a fagyvédelmi beavatkozások intelligens meteorológiai állomásra alapozott vezérlésének lehetőségeit. Az előadásokat gyakorlati üzemi bemutató követte, ahol működés közben lehetett megtekinteni a fagyvédelmi kályhát, mely növényi alapú üzemanyaggal működik, alacsony károsanyag kibocsátású, alkalmas legalább 8 óra üzemidőre, illetve automatikusan indítható és leállítható. 

Kapcsolódó cikkek:

MEGHÍVÓ: “A fagyvédelem lehetőségei a hazai fejlesztésű intelligens fagyvédelmi kályhával” szakmai tanácskozásra – Újfehértó, január 23.