Nagypéter Sándor közel egy éve irányítja a Délalföldi Kertészek Szövetkezetét. Korábban a tész gazdasági vezetőjeként dolgozó elnök úgy véli szerencsés, mert jól működő menedzsmentre támaszkodhat. Céljai közt elsősorban a termelési háttér további erősítése és a digitalizáció szerepel.

Új vezetőként fontosnak tartja a 15 év alatt felépített rendszer további erősítését, mely mindenekelőtt a magas termésminőséget célozza. A 4,5 hektáros szentesi telepen már megteremtették a zavartalan működés infrastrukturális feltételeit, legutóbb például 580 négyzetméterrel bővítették a hűtőkapacitást, megnövelték az áru-előkészítő, csomagolóteret, és lépésről lépésre haladnak a posztharveszt tevékenységek gépesítésével. A piaci előnyt adó egységes áruminőség növelése érdekében azonban a termelési háttér fejlesztésére is figyeltek, a tagoknál tanácsadással is ösztönözték a biológiai növényvédelem elterjesztését, egységesítették a fajtahasználatot és kedvezményekkel támogatták az input anyagok beszerzését.

Nagypéter Sándor szerint azonban itt nem lehet megállni, a versenytársakkal csak úgy tarthatják iramot, ha tovább erősítik a termesztési hátteret.

A témával kapcsolatban bővebben itt olvashat.