Közel 165 000 szakmai  látogató 198 országból használta fel ezt különleges, sokrétű termék palettát, üzleti kapcsolatok létesítésére valamint a meglevő kapcsolatok sikeres továbbfejlesztésére az élelmiszeriparban. A 34. Anuga nagyon sok kiállító számára – elmondásuk szerint – hosszú idők óta a legjobb, legtöbb eredményt elérő vásár volt. 5 napon keresztül került bemutatásra a világ – szinte – minden tájának  különböző élelmiszeripari termékei, újdonságai, azon mottó keretén belül, hogy 10 szakmai vásár és kiállítás, egy tető alatt.

„Az Anuga világszerte vezető üzleti terület a nemzetközi élelmiszeriparban.” – nyilatkozta Gerald Böse a kölni vásár ügyvezetője a kiállítás végén tartott sajtótájékoztatóján. A vásár egy helyen mutatja be az élelmiszeriparban megtalálható összes hagyományos és új lehetőségeket a sokrétű és szerteágazó termékek viszonylatában. A rendezvény fontos tájékozódási pont bel- és külföldön egyaránt az élelmiszeriparban dolgozó egyéni és üzleti vállalkozás számára. Ezt felismerve vettek részt a világ minden részéről az élelmiszeriparban vezető szerepet vállaló szervezetek vezetői és munkatársai, valamint az új, feltörekvő vállalkozások felsővezetői.

A FruitVeB előrelátó és gondos, kiemelkedően magas színvonalú mindenre kiterjedő szervezésében lehetősége volt 9 TÉSz 18 tagjának részt venni az Anugán. A résztvevők egyöntetű álláspontja volt, hogy érdemes volt időt áldozni a részvételre. Szakmai szempontból nélkülözhetetlen, hogy egy helyen lehet fellelni mindazon üzleti partnereket, aķikkel a hétköznapi életben nap mint nap együtt dolgoznak. Valamint szinte felbecsülhetetlen azon tény, hogy igen rövid idő alatt szinte egy helyen milyen sok új üzleti lehetőséget lehet teremteni. Külön érdekesség, és a kiállítás üde színfoltja volt a magyar kiállítók – ha nagyon csekély számban is – igényes termék bemutatója. Ez is fémjelzi azon tényt, hogy Magyarország is ott van a nemzetközi piacon és részt kér az egyre jelentősebb nemzetközi élelmiszeriparból. A résztvevők – úgy a kiállítók, mint a látogatók – magas száma bizonyítja azon tényt, hogy igen nagy szükség van az élelmiszeripar ilyen szintű seregszemléjére.

A következő Anuga Köln időpontja 2019. október 5 – 9.

További információkat kaphatunk www.global-competence.ner/food/ web oldalon.

Lejegyezte: Szabó József (MEGÉR-TÉSz)