A szőlőperonoszpóra erős fellépése a fürtökön a szőlőtermelés gazdaságosságát romba döntő mértékű veszteséget jelenthet. A kórokozó számára kedvező csapadékos, enyhe időjárás a szőlő virágzása-kötődése idején a védelem pillanatnyi megingása esetén is természeti csapás veszélyét rejti magában. Olyan gombaölő szert kell ekkor használni, amely extrém körülmények között is kőkemény hatású a kórokozó ellen.

VEGYÜK KOMOLYAN A PERONOSZPÓRÁT

A szőlőperonoszpóra virágzás időszakában történő erőteljes fellépése képes csaknem a teljes termés megsemmisítésére. Ilyenkor nagyon tudatosan, a fertőzéshez kedvező körülmények esetén haladéktalanul el kell indítani a védekezést, mert a késlekedés nagyon súlyos következményekkel járhat.

Olyan készítményre van szükség, amely hosszú ideig véd, gyorsan, nagyon erős hatást fejt ki.

A Corteva Agriscience™ erre a célra hozta forgalomba a Zorvec™ Zelavin® Bria gombaölő szert.

ÚJ TÍPUSÚ HATÓANYAG, KIMAGASLÓ HATÉKONSÁG

Az új készítmény egyik hatóanyaga az új kémiai csoportba tartozó Zorvec™ (oxatiapiprolin), mely nemzetközi tapasztalatok és kísérleti eredmények szerint komoly fertőzés esetén is kiemelkedő hatékonyságot mutat.

A Zorvec™ egyedi hatásmechanizmus révén küzdi le a szőlőperonoszpórát, speciálisan új hatóhelye révén a más hatóanyagokra már rezisztens törzsek ellen is biztosan hat.

A kezelést követően gyorsan bejut a viaszos kutikulába, a csapadék már 20 perccel a kijuttatás után sem befolyásolja hatékonyságot.

AZ ÚJ NÖVEDÉK VÉDELME, HOSSZÚ TARTAMHATÁS

A szövetekbe bejutott hatóanyag transzlamináris mozgása révén a nem kezelt levélfelszínen is kifejti védőhatását. A növényi nedváramlással csúcsirányba szállítódik, eljut a le nem permetezett, valamint az újonnan fejlődött növényi részekbe. Ez rendkívül fontos a gyors vegetatív növekedés időszakában!

Amellett, hogy a szőlőperonoszpóra életciklusát a Zorvec™ több ponton képes megszakítani, minden esetben a megelőző permetezést javasoljuk. A Zorvec™ Zelavin® Bria a rezisztencia megelőzése érdekében folpet hatóanyagot tartalmaz kombinációs partnerként, a csomag tartalma 4 hektár szőlő kezelésére alkalmas.

Kijuttatását a szőlő virágzás-terméskötődés időszakában javasoljuk blokkszerűen, 2 egymást követő kezelésben. A Zorvec™ és a teljes dózisú folpet felhasználása kiemelkedően biztonságos és hosszú védelmet biztosít a szőlőperonoszpóra, valamint a szürkepenészes rothadás kórokozója ellen abban a fejlődési stádiumban, amikor mindkettő fertőzheti az ültetvényt.

A hosszú hatástartam minden esetben elsődleges fontosságú értékmérő a növényvédő szerek között, a Zorvec™ Zelavin® Bria használatát preventív időzítéssel 10-14 napos fordulókban javasoljuk!

Ez igen kedvező a gazdaságos technológia kialakítása érdekében, így a Zorvec™ Zelavin® Bria kiváló kombinációs partnere a nagy hatású, hosszú hatástartamú lisztharmat elleni készítményeknek, mint például a Talendo® Extra!

Bálint Sándor
Gombaölő és rovarölő szer termékmenedzser,
Corteva Agriscience™

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!