Ez az év az inflációról szól, és a mi feladatunk, hogy letörjük, ebben pedig jó úton haladunk- jelentette ki dr. Nobilis Márton államtitkár a IX. Agóra konferencián, Etyeken. 

Az államtitkár kifejtette, hogy az infláció letörésben külön figyelmet kapott a magyar termékek megvédése. Kiemelt cél volt, hogy ne abba az irányba induljunk el az infláció letörés hatására, hogy importtermékeket hozzunk be, hiszen Magyarország egy kiváló adottságokkal rendelkező ország itt a Kárpát-medence szívében- tette hozzá.

Dr. Nobilis Márton felhívta a figyelmet arra, hogy úgy lehet sikeressé tenni az élelmiszeripart, ha vannak magyar élelmiszergyártó vállalatok, amelyek magukkal viszik a kicsiket is. Ezért ennek az időszaknak az a jelmondata, hogy ha a nemzeti bajnokainkat támogatjuk, akkor mindenkit támogatunk.

Az államtitkár hozzátette, az elmúlt egy év nem volt könnyű, rendkívüli sok és gyorsan változó dologgal kellett szembenézi, de a nehézségek ellenére nem fogunk rossz évet zárni. Bízom benne, hogy a következő évben még sikeresebbek tudunk lenni és egyre több magyar termék fog megjelenni a magyar kereskedelmi láncokban, a boltok polcain- zárta sorait.

A cikkhez szemlézett írások:

CÉL AZ ÉLELMISZERIPAR FEJLESZTÉSE