A gyökérzöldségek (sárgarépa, gyökérpetrezselyem, gumós zeller, pasztinák, retek, karórépa) termesztése során a sárgarépalégy és az egyéb lepkefajok legkisebb károsítása is eladhatatlanná teheti termésünket.

Hazai körülmények között a sárgarépalégynek 2-3 nemzedéke alakul ki, az elhúzódó rajzásoknak köszönhetően a teljes tenyészidőszak folyamán számítani kell a kártételükre!

Sárgarépalégy lárvái

A jó minőségű, károsítóktól mentes, piacos termés érdekében a sárgarépalégy rajzása és tojásrakása kezdetén érdemes alkalmazni a Benevia® rovarölő szert. A készítmény hosszú tartamhatása különösen előnyös még egy elhúzódó rajzás esetén is. Dózisa: 0,6-0,75 l/ha, élelmezés-egészségügyi várakozási ideje csupán 14 nap.

A Benevia® a rágó (lepke és bogár lárvák) és szívó kártevők (tripszek, levél- és molytetvek) ellen egyaránt hatásos. A készítmény egy új hatásmechanizmust képvisel a gyökérzöldségek kártevői elleni küzdelemben, ezáltal használatával meg tudjuk előzni, vagy az esetlegesen már kialakult rezisztenciákat meg is tudjuk törni.

A védekezéssel egyidejűleg a RhizoMagic™ növénykondicionálót ajánljuk figyelmükbe. Ajánlott dózisa 2,5-3,5 l/ha. A maximális termésnövelő hatás elérése érdekében a karógyökér ceruzavastagságától, az intenzív sejtosztódás időszakában célszerű kijuttatni a készítményt. A termékben található növényazonos L-aminosavak még a leginkább energiaigényes növényi stádiumokban is megfelelő energiát biztosítanak a gyökérzöldségek számára, tovább növelve stressztűrését, valamint terméshozamát.

Bízunk benne, hogy rovarölő szerünk sok zöldségtermesztő gazdálkodó segítségére lesz a rovarkártevők elleni küzdelemben. Szakmai kérdéseikkel forduljanak az FMC-Agro területi képviselő kollégáihoz!

www.fmcagro.hu

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük, mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei.