Már nemcsak a helyi vásárlók kiszolgálása lehetséges, de megnyílt a nemzetközi piaci tér is a spanyol termelők előtt. Internetes csatornák segítségével zárják ki a közvetítőket az értékesítési láncból. Ez közvetlenebbé teszi a kapcsolatot a termelő és a vásárló között, követhetőbbé teszi a termék származását, növeli a termelő bevételeit, viszont növeli a szállítási távolságot is. A virtuális piac új dimenziókat nyit meg az agrárátermékek előtt.

Múlt év júniusában szövetséget kötött egymással az amerikai csomagküldő szolgálat, az Amazon és a spanyol külkereskedelmi intézet (ICEX) annak érdekében, hogy spanyol élelmiszereket juttassanak el Franciaországba, Olaszországba, az Egyesült Királyságba és Németországba. Azóta már kisebb-nagyobb vállalkozások ezrei kínálják a termékeiket ezen az elektronikus kereskedelmi portálon.

Az internet számos jó példával szolgál a közvetlen értékesítésre. Ezek egyike az a valenciai kezdeményezés, amely az ottani szövetkezeteket a szállodákkal kapcsolja össze, vagy az Agrobocca nevű online platform, amely a gyümölcs- és zöldségtermelőket a vásárlókkal hozza össze. A termelők minden előzetes ismeret nélkül is könnyen, gyorsan, extra költségek nélkül képesek így belépni az e-kereskedelem világába.

Spanyolország óriási tempóban szűkíti azt a digitális szakadékot, ami eddig elválasztotta a vásárlóitól, így egyre inkább felzárkózik nagy vetélytársai mellé, az Egyesült Királysághoz, Franciaországhoz és Németországhoz. A magyarok  mikor lépnek erre az útra?

Bővebben itt olvashat.

https://www.agrarszektor.hu/elemiszer/a-neten-keresztul-tornek-be-agrartermekeikkel-a-spanyolok.12219.html