A Covid-19 járvány kitörését követő időszakban az értékesítések számottevő növekedését tapasztalták a görög zöldség-gyümölcs exportőrök. Mivel a görögországi járványügyi intézkedések hatásosnak bizonyultak, a görög termékek is biztonságosabbnak tűnnek a fogyasztók szemében, írja a Tridge egy jelentésben.

A kedvezőtlen időjárás és a munkaerőhiány következtében Spanyolországban és Olaszországban gyengék az eddigi eredmények és a kilátások sem kecsegtetnek sok jóval, ami szintén hozzájárult a görög kertészeti termékek iránti kereslet növekedéséhez. A két ország lezárta határait, ami késleltette a szezonális munkaerő visszaáramlását – ez a probléma egyébként Európa több országában is jelentkezett.

A Tridge online kereskedelmi platform alapítója és igazgatója, Hoshik Shin elmondta: „a Covid-19 járvány hatásait az egész világ megérezte. Sok vevő olyan alternatív beszállítókat kezdett keresni, akik képesek a biztonságosabb és egészségesebb termékek iránti megnövekedett fogyasztói igényeket kielégíteni. A járvány hatásai mellett az időjárás is számottevően képes befolyásolni a termesztési eredményeket, ami azt jelenti, hogy a vevőknek a beszállítók tekintetében több opcióra is szüksége lehet az ellátás biztonságához. Az online kereskedelmi platformok – mint a Tridge – használatával mind a vevők, mind a beszállítók számára több lehetőség is nyílik, ami különösen fontos akkor, amikor minőségi terméket és jó árakat akar valaki találni”.

(forrás: freshplaza.com)

Fordította: Hunyadi István / FruitVeB