A Penn State University az Appetite folyóiratban közölte egyik tanulmányának eredményeit, melyben azt vizsgálták, milyen módszerrel lehetne rábírni óvodásokat arra, hogy több zöldséget egyenek. Összesen 67 gyerek vett részt a vizsgálatban, az óvodában pedig hetente egy alkalommal végeztek mérést, ebédnél. A kutatók különböző módszereket próbáltak ki: a zöldségadagokat 60 vagy 120 gramm mennyiségben adták, brokkolit vagy csemegekukoricát adtak a gyerekeknek, illetve sóval, vajjal vagy natúr tálalták a zöldségeket halrudacskák, rizs, ketchup és almalé mellé. A legegyszerűbb módszerrel sikerült a legjobb eredményt elérni: amikor a nagyobb, 120 grammos zöldségadagot tették a gyerekek tányérjára, az óvodások átlagosan 21 grammal többet fogyasztottak, ami nem tűnik ugyan túl nagy növekedésnek, pedig 68%-kal több, mint a gyerekek korábbi átlagos fogyasztása. Érdekes módon a zöldségek sózása vagy vajazása nem volt hatással az elfogyasztott mennyiségre. A kutatók megjegyzik, hogy ez egy kis elemszámú vizsgálat, így óvatosan kell bánni az eredményekkel, ráadásul a nagyobb adagok növelhetik a kidobott étel mennyiségét is. Ezért a jövőben olyan vizsgálatokat fognak végezni, amelyekben az adagok növelése helyett más ételeket zöldségekkel helyettesítenek.