Az alábbiakban a madridi Fruit Attraction innovációs díjának döntőseit mutatjuk be a Sustainability Actions and Commitment kategóriában.
Az október 4-6. között Madridban az IFEMA MADRID és a FEPEX rendezésében zajló Fruit Attraction kiállítás innovációs díjaira (Innovation Hub Awards) három kategóriában összesen 46 nevezés érkezett. Az első helyezettek a dicsőségen kívül 2000 eurós pénzjutalomban részesülnek. A zsűri minden kategóriában 5 terméket/megoldást választott be a döntősök közé. Következzenek a harmadik kategória, a fenntarthatósággal kapcsolatos megoldásokat magában foglaló Sustainability Actions and Commitment díj reményteli várományosai!
Innovation Hub Awards – Sustainability Actions and Commitment kategória
1. Resilbio – az M2 Algaenergy termékei a talajszerkezetet javító, gyökeresedést megkönnyítő algakivonatok.
2. Agromark brokkolikrém – az Agromark a brokkoli olyan részeiből készíti a terméket, amiket szupermarketek polcain nem láthatunk, így például a szárból és a levelekből, mindezt a tudatos fogyasztás és az élelmiszerpazarlás elleni harc jegyében.
3. Equi-sun – a Deygest terméke rizs, szója és búza különböző részeiből származó aminosavak enzimatikus hidrolízissel készült oldata. A növényeket az oldat a napégés és az extrém magas hőmérséklet következtében előálló héjsérülésektől képes megvédeni.
4. La Parcela vegán burger – az andalúz Granada La Palma cherry paradicsomból készült terméke egészséges rágcsálnivaló, körforgásos gazdálkodásból származik, és teljes életciklusa során környezetbarát marad. A Granada La Palma nyerte idén a Fruit Logistica fődíját az Amela paradicsommal.
5. Neo Nanobubble Generator – a Moleaer szabadalmaztatott nanobuborékos technológiája javítja a vízminőséget, víztakarékos öntözést tesz lehetővé, és használatával csökkenthető a vegyszerhasználat, valamint javítható a gyökérminőség még a legforróbb éghajlati körülmények között is.
A cikkhez szemlézett írások:
Fruit Attraction to reward innovation and entrepreneurship
Kapcsolódó cikkek: