A zöldség-gyümölcs ágazat évzáró konferenciája
A FruitVeB évzáró szakmai konferenciáján a zöldség-gyümölcs szektor legfontosabb és aktuális kérdéseivel foglalkozunk. Neves előadóinkkal elemezzük és megvitatjuk az ágazatunk klimatikus, gazdasági, piaci és támogatási környezetét, valamint ezzel kapcsolatos kilátásait és perspektíváit, továbbá az ágazat szabályozásának legégetőbb témaköreit. Az előadásokat követően, a kerekasztal beszélgetésekben teret adunk a résztvevők kérdéseinek és hozzászólásainak is. Tisztelettel várjuk rendezvényünkre az ágazat valamennyi szereplőjét!
Időpont: 2024. december 12. (csütörtök)
Helyszín: Four Points By Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont****
(6000 Kecskemét, Izsáki út 6.)
Jelentkezési határidő: 2024. december 06. (péntek)
RÉSZLETES PROGRAM
8:45 – 9:45 REGISZTRÁCIÓ
9:45 – 10:00 Megnyitó, köszöntő – Dr. Apáti Ferenc elnök, FruitVeB
DÉLELŐTTI PLENÁRIS ÜLÉS: A KLIMATIKUS ÉS GAZDASÁGI KÖRNYEZET VÁLTOZÁSAI
10:00 – 10:25 A klímaváltozás hatása az élelmiszer-gazdaságra, lehetséges szakpolitikai stratégiák
Farkas Sándor, miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár – Agrárminisztérium
10:25 – 10:45 A klíma változásának globális okai és folyamatai, várható jövőbeni tendenciák
Konkolyné Bihari Zita, osztályvezető – Hungaromet Éghajlatkutatási Osztály
10:45 – 11:05 A gazdálkodási kockázatok és a fenntarthatóság kérdései az agráriumban
Dr. Nyárs Levente, üzleti banki tanácsadó – K&H Bank
11:05 – 11:25 A befektetési stratégiák változása az élelmiszer-gazdaságban, különös tekintettel a gazdálkodási kockázatok növekedésére
Kerezsi Miklós, igazgatóság elnöke – Hodler Alapkezelő ZRt.
11:25 – 12:15 KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS
Kerekasztal résztvevői: Farkas Sándor, miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár; Konkolyné Bihari Zita, osztályvezető; Dr. Nyárs Levente, üzleti banki tanácsadó; Kerezsi Miklós, igazgatóság elnöke; Sebesta Péter, FruitVeB alelnök; Varga István, FruitVeB alelnök /Moderátor: Kelemen Péter, FruitVeB ügyvezető igazgató/
12:15 – 13:45 EBÉDSZÜNET
DÉLUTÁNI, SZAKMAI SZEKCIÓ: ÁGAZATI FEJLESZTÉSEK, TÁMOGATÁSI ÉS FINANSZÍROZÁSI KÖRNYEZET
13:45 – 14:05 A KAP Stratégiai Terv kertészeti pályázatainak eddigi tapasztalatai, az ágazatot érintő támogatások várható menetrendje
Szigeti Szabolcs, helyettes államtitkár – Agrárminisztérium
14:05 – 14:25 A KAP Stratégiai Terv pályázatkezelési rendszere, különös tekintettel a kertészeti pályázatokra
Detre Miklós, elnökhelyettes; Huber Balázs, főosztályvezető – Magyar Államkincstár
14:25 – 14:45 Banki finanszírozási környezet és lehetőségek a KAP pályázati rendszerében
Szabó István, értékesítési igazgató – OTP Bank Agrárgazdasági Értékesítési Igazgatóság
14:45 – 15:05 A makrokörnyezet változásának hatása a fejlesztési döntésekre és beruházási kedvre az élelmiszer-gazdaságban
Hollósi Dávid, ügyvezető igazgató – MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletág
15:05 – 16:00 KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS
Kerekasztal résztvevői: Szigeti Szabolcs, helyettes államtitkár; Detre Miklós, elnökhelyettes; Szabó István, értékesítési igazgató; Hollósi Dávid, ügyvezető igazgató; Dr. Takács Ferenc, FruitVeB alelnök; Nagypéter Sándor, FruitVeB alelnök /Moderátor: Gubacsi Zoltán, FruitVeB alelnök/
16:00 – 16:30 KÁVÉSZÜNET
19:30 – SZAKEMBER TALÁLKOZÓ – vacsora, kötetlen beszélgetés és szórakozás (a regisztrációban igénylőknek)
A tervezett programra vonatkozóan a változtatás jogát fenntartjuk! |
A rendezvény a NAK szaktanácsadói programjának részeként a – szaktanácsadói névjegyzékben szereplő – szaktanácsadók számára szabadon választható rendezvények közé tartozik.
RÉSZVÉTELI DÍJAK NEM FRUITVEB TAGOKNAK:
- Részvétel a szakmai programokon, napközbeni ellátással: 61 000 Ft + ÁFA/fő
A részvételi díj tartalmazza a kávészünetekben történő fogyasztást és az ebédet.
- Részvétel a szakmai programokon napközbeni ellátással, szakember találkozóval: 79 000 Ft + ÁFA/fő
A részvételi díj tartalmazza a kávészünetekben történő fogyasztást, az ebédet, valamint a szakember találkozót és vacsorát.
Részvételi díjak FRUITVEB TAGOKNAK:
- Részvétel a szakmai programokon, napközbeni ellátással: 46 000 Ft + ÁFA/fő
A részvételi díj tartalmazza a kávészünetekben történő fogyasztást és az ebédet.
- Részvétel a szakmai programokon napközbeni ellátással, szakember találkozóval: 64 000 Ft + ÁFA/fő
A részvételi díj tartalmazza a kávészünetekben történő fogyasztást, az ebédet, valamint a szakember találkozót és vacsorát.
(A szobaár tartalmazza a svédasztalos büféreggelit, valamint a wellness részleg használatát.) |
Szálláslehetőségek a hotelben:
- Egyágyas szoba: 36 900 Ft/szoba/éj + IFA
- Kétágyas szoba: 41 500 Ft/szoba/éj + IFA
FONTOS KÖZLEMÉNY: December 6-án reggel a Four Points By Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont szobái elfogytak, ezért a továbbiakban jelentkezőknek a rendezvény helyszínén már nem tudunk szállást biztosítani!!!
Az alábbiakban egy közelben található másik szállodát javaslunk, egyéni szobafoglalással:
AQUA Hotel Kecskemét
6000, Kecskemét, Csabay Géza krt. 5/B.
https://aquahotelkecskemet.hu/
Dress code: business casual
Az online regisztrációkor leadott szállásigények továbbításra kerülnek a szállodának foglalás céljából, ugyanakkor ennek költségét a távozáskor egyéni úton kell megtéríteni, a FruitVeB fizetési kötelezettséget erre nem vállal. A szobák foglalása a regisztrációk sorrendjében történik.
A rendezvénnyel kapcsolatos további információkról és kiállítói részvételi lehetőségekről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet: Dr. Székely Dóra (dora.szekely@fruitveb.hu, +36 70 337 3662)
A FruitVeB együttműködő és támogató partnere az Agrárközgazdasági Intézet Nonprofit Kft.
Az “Értékelő 2023” hivatalos lapja, a Kertészet és Szőlészet.
Regisztrálni a következő linken lehet 2024.12.06-ig: