Családi János elmondta, hogy az idén átlagos termés várható mind hagymából, mind pedig almából. Hangsúlyozta, hogy azoknak a termelőknek, akik megfelelő minőségben és mennyiségben tudnak hagymát termelni, jövedelmező lehet az idei szezon.
A szövetkezet tagjai a két fő terméken kívül paprika-, gyökérzöldség- és káposztatermesztéssel is foglalkoznak, amiből szintén hoztak ízelítőt az OMÉK-ra.
A Hanság Fertőmenti Tész rendezvényeiről és kiállításairól nem hiányozhatnak Bezovics Judit ételszobrász alkotásai, amelyek a mostani alkalomra cukkiniból és sütőtökből készültek.
A zöldségek és gyümölcsök mellett Hanság Fertőmenti Tész standján a Hanság és a Rábaköz néhány kézműves termékét is megtekinthettük, így a bősárkányi gyékényfonás és a döri fazekasság egy-egy szép darabját.
Forrás:
magyarmezogazadasag.hu