A 2021-es görög őszibaracktermés az előrejelzések szerint 160 ezer tonna körül alakul majd, ami 60%-os csökkenés a 2020-as betakarított mennyiséghez képest. Ennek következményeként a nagykereskedők a referenciaárat 29,60-32,0 euró (34,58-37,38 USD; 10.324-11.161 Ft) között határozták meg 24×1 kg-os kartondobozonként standard minőségben, ami a tavalyi 14,0-15,0 euró/karton ár duplája. Néhány exportszerződést már alá is írtak ezen az árszinten. A gyümölcs ára július közepén, a konzervipari tevékenység újraindulásakor 0,43 € (0,50 USD, 150 Ft) volt kilogrammonként, ami 63%-os növekedés volt az előző évhez képest. Az őszibarackpüré ára 0,22-0,25 €/kg (77-87 Ft/kg). Az ipar által pürének vásárolt mennyiségek azonban elenyészőek. A hiány miatt szinte az összes nem magvaváló őszibarackot is minőségi gyümölcsként kínálják konzervgyártásra, és az üzemek teljes árat fizetnek érte. Ennek egy részét aztán a gyáron belül selejtezik, így ez is a pürébe kerül. Ez az oka annak, hogy a konzervgyártásra szánt őszibarack valódi költsége a kifizetett ár felett van, és valójában magasabb, mint 0,50 euró/kg” – nyilatkozta a görög őszibarack konzervipari szövetség (E.K.E) elnöke, Costas Apostolou.