A tisztességtelen piaci gyakorlatokról (UTP) szóló harmadik felmérés kérdőív kitöltésére kéri az AM az ellátási lánc szereplőit, 2023. április 15-ig.

Az Európai Parlament és a Tanács 2019. április 17-én elfogadta a mezőgazdasági és élelmiszer-ellátási láncban a vállalkozások közötti kapcsolatokban előforduló tisztességtelen piaci gyakorlatokról szóló (EU) 2019/633 irányelvet.

A tagállamok által az irányelvvel összefüggésben hozott intézkedések hatékonyságának értékelése érdekében a Közös Kutatóközpont és az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatósága évenként felmérést végez.

A valamennyi tagállamra kiterjedő felmérés célcsoportját az irányelv hatálya alá tartozó, a mezőgazdasági- és élelmiszer-ellátási lánc különböző szakaszaiban tevékenykedő beszállítók alkotják.

A tisztességtelen piaci gyakorlatokról (UTP) szóló harmadik felmérés kérdőíve az alábbi gombon érhető el 2023. április 15-ig (jobb felső sarokban a magyar nyelvű változat kiválasztásával), kitöltése körülbelül 15 percet vesz igénybe.

A felmérés befejezése után az anonimizált eredményeket itt teszik közzé: EC data portal of agro-economic Modelling (DataM)

Kapcsolódó cikkek:

AM: miniszteri elismerő oklevelet kapott Csongor Gizella

AM: minden termelőnek javasolt a mezőgazdasági biztosítások igénybe vétele

AM: elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

AM: Megjelent az agro-ökológiai program részleteit bemutató kiadvány

AM: háromszor több forrást fordíthatnak beruházásokra a gazdák